• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Hillary Clinton si-a anuntat candidatura la presedintia SUA. Obama: Ar fi o presedinta excelenta

Hillary Clinton si-a anuntat candidatura la presedintia SUA. Obama: "Ar fi o presedinta excelenta"

Hillary Clinton si-a anuntat duminica pe site-ul de campanie HillaryClinton.com candidatura la presedintia Statelor Unite, punand astfel capat unei perioade de doi ani de speculatii si dezmintiri, prin mesajul "candidez la presedintie", relateaza The Guardian in pagina electronica.

Hillary Clinton devine, astfel, prima candidata democrata in alegerile prezidentiale americane din 2016. Ea este considerata favorita Partidului Democrat la presedintie.

Pe site-ul care tocmai a fost lansat este postat primul mesaj de campanie al fostului secretar de Stat american.

Mesajul se adreseaza clasei mijlocii - tema predilecta atat a candidatilor republicani, cat si democrati - si rezoneaza cu mesajul consilierului lui Barack Obama John Podesta de a "face clasa de mijloc sa insemne ceva din nou".
 
"Americanii si-au croit drum inapoi de la perioada economica dificila, dar drumul este in continuare in favoarea celor din varf. Americanii obisnuiti au nevoie de un campion, iar eu vreau sa fiu acel campion", se arata in mesaj, "pentru ca voi sa faceti mai mult decat sa va descurcati. Puteti avansa si ramane in frunte. Pentru ca, atunci cand familiile sunt puternice, America este puternica".

"Asa ca plec la drum pentru a va castiga votul, deoarece a sosit vremea voastra. Iar eu sper ca imi veti fi alaturi", afirma Hillary Clinton in acest prim mesaj de campanie.
 
Chelea Clinton, fiica sa, afirma intr-un mesaj postat pe Twitter, "sunt foarte mandra de tine, mama".
 
De asemenea John Podesta se declara, tot intr-un mesaj postat pe Twitter, "mandru sa fie presedintele campaniei" lui Hillary Clinton.

12 aprilie 2015 22:39
Modifică setările cookies