• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Topirea gheturilor arctice a dublat riscurile unor ierni deosebit de aspre in Europa

Topirea gheturilor arctice a dublat riscurile unor ierni deosebit de aspre in Europa

Reducerea cantitatii de gheata din zona arctica din ultimii zece ani a dublat riscurile unor ierni deosebit de aspre in Europa si Asia, arata un studiu al cercetatorilor japonezi, citat de Bloomberg

Topirea gheturilor din Marile Arctica, Barents si Kara, fenomen mai accentuat incepand din 2004, a majorat de doua ori posibilitatea ca aerul rece din zona arctica sa ajunga in Europa si Asia, potrivit unui studiu dat publicitatii de cercetatorii japonezi de la Univestitatea din Tokyo, aparut in Nature Geoscience.
 
Cercetarea vine in sprijinul afirmatiilor oamenilor de stiinta de la Natiunile Unite care au explicat faptul ca temperaturile mai ridicate inregistrate pe Terra in ultima perioada vor provoca furtuni mai severe si vor schimba caracteristicile anotimpurilor.
 
In consecinta, cu cat incalzirea globala va fi mai accentuata, cu atat mai puternice vor fi furtunile si mai reci perioadele de iarna.
 
Peste 2.000 de participanti au fost prezenti la o conferinta despre schimbarile climatice organizata de Natiunile Unite la Copenhaga, in urma careia va fi realizat un raport pe tema reducerii emisiilor de gaze, dupa 2020.

27 octombrie 2014 14:06
comentarii (7)

Comentarii (7)


Modifică setările cookies