• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Traditionalul Zbor al ingerului a deschis editia din acest an a Carnavalului de la Venetia

Traditionalul "Zbor al ingerului" a deschis editia din acest an a Carnavalului de la Venetia

Peste 100.000 de persoane, majoritatea deghizate sau purtand masti, au asistat duminica la traditionalul "Zbor al ingerului" de pe campanila bazilicii San Marco, un eveniment care marcheaza debutul Carnavalului de la Venetia, informeaza AFP.

La ora 12.00, Julia Nasi, o temerara studenta venetiana in varsta de 22 de ani, legata cu corzi de siguranta metalice, a coborat din varful campanilei, de la o inaltime de 80 de metri, spre cei 105.000 italieni si turisti veniti la Venetia pentru a participa la unul dintre cele mai renumite carnavaluri din lume, potrivit cifrelor comunicate de politia italiana.
 
Potrivit autoritatilor locale, 82.000 de persoane au sosit inca de sambata la Venetia, cei mai multi cu autobuzul, iar numarul lor este de doua ori mai mare decat cel inregistrat anul trecut.
 
Carnavalul de la Venetia, care dureaza in acest an pana pe 4 martie, cazuse in desuetudine vreme de cateva decenii, insa a fost readus in atentia publicului printr-o serie de eforturi depuse de municipalitatea locala in 1980.
 
Festivitatile organizate cu aceasta ocazie permit Orasului Dogilor sa devina extrem de animat intr-o perioada a anului mai degraba mohorata din punct de vedere turistic si sunt ritmate de petreceri stradale la care participantii vin imbracati in costume medievale si purtand diverse masti spectaculoase.
 
In fiecare zi, concursuri pentru desemnarea celui mai frumos costum sunt organizate in piata San Marco. Premiul final pentru cel mai frumos costum al carnavalului va fi inmanat pe 4 martie.

23 februarie 2014 19:10
Modifică setările cookies