• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Traficul de droguri a crescut cu 50% în Venezuela în timpul lui Maduro, acuză SUA

Traficul de droguri a crescut cu 50% în Venezuela în timpul lui Maduro, acuză SUA

Traficul de droguri care originează în Venezuela sau care tranzitează această ţară a crescut cu 50% de la începutul preşedinţiei lui Nicolas Maduro, în 2013, informează joi autorităţile americane, acuzându-l pe preşedintele socialist că se îmbogăţeşte colaborând cu crima organizată, relatează AFP.

"Constatăm o creştere a traficului de droguri provenind din sau tranzitând Venezuela, cu ajutorul şi incitarea regimului Maduro", a acuzat amiralul Craig Faller, care conduce comandamentul american pentru America de Sud (Southcom), precizând că această creştere este de "50%".
 
"Maduro şi agenţii săi îşi umplu buzunarele, în complicitate cu narcotraficanţii", a adăugat el.
 
"Regimul Maduro are un impact negativ asupra tuturor aspectelor securitare în această emisferă", a subliniat amiralul Faller.
 
El reproşează de asemenea guvernului Maduro, care nu este recunoscut de Washington, că oferă azil membrilor Armatei de eliberare naţională, ultima gherilă armată din Columbia, precum şi unor membri ai fostei gherile FARC care nu au acceptat acordurile de pace din 2016.
 
SUA încearcă să-l determine pe Nicolas Maduro să demisioneze şi l-au recunoscut pe liderul opoziţiei Juan Guaido drept preşedinte interimar al Venezuelei.

15 noiembrie 2019 11:08
Modifică setările cookies