• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Traficul feroviar din Franta, perturbat de greva

Traficul feroviar din Franta, perturbat de greva

O greva a salariatilor cailor ferate, care se opun unei reforme feroviare, perturba traficul feroviar in Franta joi dimineata. In medie, 7 din 10 trenuri functioneaza, la ora actuala, in Franta, scrie AFP.

Greva a inceput miercuri seara si urmeaza sa se incheie vineri la ora locala 7.00 (9.00, ora Romaniei).
 
Traficul feroviar international nu era perturbat in mod semnificativ, potrivit conducerii SNCF, compania nationala a transporturilor feroviare. Traficul se desfasura in regim normal pe liniile Eurostar si Thalys, care asigura legaturile intre Paris si Londra, respectiv catre Bruxelles si Germania. Sapte trenuri ale Lyria din zece circulau catre Elvetia. Acelasi lucru era valabil si pentru trenurile catre Italia.
 
In schimb, circulatia trenurilor regionale, in special a celor care asigura legaturile in aglomeratia pariziana, era mai afectata. Doar un tren din patru circula intre Paris si aeroportul Roissy-Charles-de-Gaulle.
 
Salariatii SNCF protesteaza fata de un proiect de reforma in domeniul feroviar care urmeaza sa fie dezbatut in Parlament in primavara. Aceasta reforma are drept scop sa stabilizeze datoria sistemului feroviar, cifrata in prezent la 40 de miliarde de euro, prin suprimarea unor activitati redundante, si sa pregateasca deschiderea concurentei in sectorul transportului de calatori.
 
In afara de reforma, sindicatele protesteaza si fata de desfiintarea de locuri de munca. SNCF angajeaza 150.000 de persoane in domeniul feroviar, iar aproximativ 15.000 de trenuri circula zilnic in Franta.

12 decembrie 2013 15:00
comentarii (1)

Comentarii (1)


Modifică setările cookies