• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Traian Basescu a numit sefii Parchetelor

Traian Basescu a numit sefii Parchetelor

Presedintele Traian Basescu a anuntat, miercuri, ca a semnat decretele de numire in functii pentru toti cei sase procurori nominalizati la functiile de conducere din Parchete.

"In ceea ce priveste cele sase propuneri facute de ministrul Justitiei, am emis decret pentru nominalizarea tuturor celor sase", a declarat seful statului, in conferinta de presa sustinuta la Palatul Cotroceni.
 
Presedintele Romaniei a mentionat ca in aceste zile a avut discutii cu toti cei sase procurori propusi si avizati pozitiv de CSM.
 
"Si mesajele mele in discutiile cu toti cei sase, avand in vedere ca se afla la varful Parchetelor si directiilor celor mai importante din Parchetul General, au fost urmatoarele: primul si cel mai important sa faca echipa. Al doilea lucru pe care l-am cerut a fost sa ridice nivelul calitativ si cantitativ al luptei anticoruptie, mai ales al coruptiei la nivel inalt", a precizat acesta.
 
Basescu a declarat ca a stabilit cu cei sase ca rezultatele obtinute pana acum in lupta anticoruptie, dar si lupta cu crima organizata reprezinta "standardul minim". "Asteptarea mea de la ei este sa ridice nivelul de eficienta in ambele domenii", a adaugat seful statului.

15 mai 2013 18:54
Modifică setările cookies