• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Transnistria ramane fara drapelul rus

Transnistria ramane fara drapelul rus

Proiectul de lege sugerat de liderul transnistrean Evgheni Sevciuk privind instaurarea legislatiei ruse in Transnistria ar putea sa fie respins de catre Consiliul Suprem transnistrean, scrie in editia de miercuri cotidianul Nezavisimaia Gazeta, citata de RIA Novosti in pagina electronica.

Motivul este adoptarea la Kiev, inclusiv de Rusia, a unei Declaratii cu privire la regiunea autonoma transnistreana, care confirma integritatea teritoriala a Republicii Moldova, in cadrul unei recente reuniuni a ministrilor de Externe din statele membre ale Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE), subliniaza Andrei Descita, reprezentantul special al presedintelui insarcinat cu conflictele.
 
Sevciuk a supus Consiliului transnistrean, pe 4 decembrie, un proiect de lege constitutionala implicand aplicarea legislatiei federale ruse in regiunea autonoma moldoveneasca. El afirma ca initiativa raspunde aspiratiei transnistrenilor de a se integra in spatiul rusesc. Intr-un referendum din 2006, transnistrenii s-au pronuntat in proportie de 97% pentru independenta regiunii si aderarea ei la Rusia, in viitor.
 
Tiraspolul explica aceasta atitudine prin schimbarile care au avut loc in Republica Moldova, si anume parafarea Acordului de Asociere si crarea unei zone de liber-schimb cu Uniunea Europeana (UE), denuntat ca o "presiune flagranta" pentru populatia care traieste in zona acestui conflict inghetat, potrivit Mediafax.

11 decembrie 2013 19:00
comentarii (1)

Comentarii (1)