• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Trei angajati ai ONU si un reprezentant al FMI, ucisi intr-un atentat la Kabul, in care si-au pierdut viata, in total, 14 persoane

Trei angajati ai ONU si un reprezentant al FMI, ucisi intr-un atentat la Kabul, in care si-au pierdut viata, in total, 14 persoane

Trei angajati ai ONU si un reprezentant al Fondului Monetar International (FMI) figureaza printre persoanele ucise vineri intr-un atentat comis la un restaurant din Kabul, au anuntat secretarul general al ONU Ban Ki-moon si directorul general al FMI Christine Lagarde, relateaza AFP.

Wabel Abdallah, in varsta de 60 de ani, de nationalitate libaneza, devenise reprezentantul FMI in Afganistan in iunie 2008, fiind angajat al organizatiei incepand din 1993.
 
La randul sau, secretarul general al ONU a condamnat acest atentat si a subliniat ca "aceste atacuri care vizeaza civili sunt inacceptabile si reprezinta o incalcare flagranta a dreptului umanitar international".
 
Purtatorul de cuvant adjunct al lui Ban Ki-moon, Farhan Haq, a afirmat ca ONU detine informatii privind "moartea a trei angajati ai sai, precum si a altor persoane apartinand unor organizatii internationale".
 
Cel putin 14 persoane, inclusiv cetateni straini, au fost ucise intr-un atentat sinucigas comis vineri de insurgentii talibani in fata unui restaurant din Kabul.
 
"Au fost trei teroristi-kamikaze. Din nefericire, alte 14 persoane, inclusiv straini, au murit in atentat", a declarat Mohammad Zahir, seful politiei din capitala Afganistanului.
 
"Un kamikaze s-a aruncat in aer in fata restaurantului; alti doi au declansat centurile explozive in local", a afirmat Mohammad Ayoub Salangi, adjunctul ministrului afgan de Interne.
 
Atacul a vizat Restaurantul "Taverna Libanului", frecventat de diplomati, consultanti, angajati umanitara straini. Atentatul a fost revendicat de insurgentii talibani.

18 ianuarie 2014 11:56
Modifică setările cookies