• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Trupul neinsufletit al lui Sergiu Nicolaescu a fost incinerat, cu onoruri militare, dar fara slujba religioasa

Trupul neinsufletit al lui Sergiu Nicolaescu a fost incinerat, cu onoruri militare, dar fara slujba religioasa

Trupul neinsufletit al lui Sergiu Nicolaescu a fost incinerat sambata, in jurul orei 12.00, la crematoriul Vitan Barzesti din Bucuresti, cu onoruri militare, la ceremonia de incinerare participand familia, prietenii si apropiatii regizorului, printre care s-a aflat si fostul presedinte Ion Iliescu.

Sergiu Nicolaescu, care a decedat joi, la varsta de 82 de ani, a fost incinerat conform propriei dorinte. Dana Nicolaescu, sotia regizorului, a declarat joi ca incinerarea a fost "dorinta expresa" a sotului sau, pe care i-a respectat-o, si a solicitat presei sa trateze "cu decenta si respectul cuvenit tragicul eveniment cauzat prin disparitia sotului ei".
 
Trupul neinsufletit al lui Sergiu Nicolaescu a fost depus sambata, la ora 11.20, la crematoriul Vitan Barzesti din Bucuresti. La crematoriu s-au strans cateva sute de persoane care au dorit sa il conduca pe ultimul drum pe cunoscutul regizor, insa incinerarea a avut loc in cadru restrans. La crematoriu s-au aflat familia si prietenii lui Sergiu Nicolaescu, intre care regizorul Ioan Carmazan, dar si fostul presedinte Ion Iliescu, care au luat parte la ceremonia de incinerare.
 
De asemenea, la crematoriu s-a aflat si o garda militara, care a tras salve in memoria lui Sergiu Nicolaescu, regizorul fiind astfel incinerat cu onoruri militare.
 
Familia lui Sergiu Nicolaescu nu a facut un anunt oficial cu privire la locul in care va fi depusa cenusa regizorului. Potrivit unor declaratii ale Iolandei Nicolaescu, sora regizorului, cenusa ar putea fi depusa initial la cimitirul Bellu din Bucuresti, dupa care ar putea fi mutata la cavoul familiei aflat in cimitirul din Targu-Jiu.
 
Sergiu Nicolaescu a decedat joi, la ora 8.20, in urma complicatiilor cardiace si pulmonare severe, care nu au raspuns la tratamentul intensiv aplicat, a anuntat Spitalul Elias, unde regizorul era internat din 26 decembrie 2012 si recent fusese operat de peritonita.

5 ianuarie 2013 12:27
Modifică setările cookies