• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Tunelul Iubirii din Romania, inclus pe lista Redescopera Europa a Parlamentului European

Tunelul Iubirii din Romania, inclus pe lista "Redescopera Europa" a Parlamentului European

Tunelul Iubirii, o portiune de cale ferata abandonata situata intre orasele Otelul Rosu si Caransebes, a fost inclus in editia de anul acesta a listei "Redescopera Europa" realizata de Parlamentul European (PE), potrivit site-ului institutiei.

Parlamentul European a publicat pe site-ul institutiei noua lista Foursquare, care cuprinde 28 de "comori ascunse" ale Uniunii Europene (UE) care trebuie vizitate.
 
Astfel, lista contine lacul Morskie Oko din orasul polonez Zakopane, Giant's Causeway, un obiectiv ce consta in aproximativ 40.000 de coloane de bazalt interconectate, situat in partea de nord-est a Irlandei de Nord, insula Inishbofin din Irlanda, Rota Vicentina din Portugalia, Le Lac-d'Issarlès din Franta, insula Samothraki din Grecia, castelul Gyula din Ungaria, buncarul sovietic secret din orasul Līgatne din Letonia, plaja Lara din Turcia, muzeul Niedersulz din Austria, Louisiana Museum of Modern Art din Danemarca, castelul de nisip Lappeenranta Soikoon din Finlanda, plaja San Blas din insula Gozo, Lubenice din insula croata Cres, padurea Hallerbos din Belgia, padurea Kaleto din Bulgaria, Parcul National Sarek din Suedia, orasul Klaipėda din Lituania, calea ferata abandonata dintre orasele Otelul Rosu si Caransebes - Tunelul Iubirii, lacul Peipus situat la granita dintre Estonia si Rusia, orasul Erfurt din Germania, desertul Tabernas din Spania, parcul national De Hoge Veluwe din Olanda, lacul Bled din Slovenia, pestera Belianska din Slovacia, muzeul Skoda din Republica Ceha, orasul Assisi din Italia si muzeul de istorie Bock din Luxembourg.
 
Tunelul Iubirii este o portiune de cale ferata abandonata, pe marginile careia sunt arbori care creeaza un tunel verde si romantic.

Anul trecut, Parlamentul European a alcatuit pentru prima oara lista "comorilor ascunse" ale Uniunii Europene, Romania fiind prezenta atunci cu Transfagarasan.
 
Foursquare este o aplicatie mobila care permite utilizatorilor sai sa se conecteze cu prietenii si sa primeasca informatii privind locurile pe care le viziteaza. De asemenea, internautii pot sa lase comentarii despre locurile pe care le-au vizitat.


5 august 2014 14:01
Modifică setările cookies