• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Turistii care merg de 1 Mai la mare nu platesc taxa de trecere a podului de la Fetesti

Turistii care merg de 1 Mai la mare nu platesc taxa de trecere a podului de la Fetesti

Turistii care vor merge sa petreaca minivacanta de 1 Mai pe litoral nu vor mai plati taxa de trecere a podului de la Fetesti de pe Autostrada Soarelui in zilele de 30 aprilie, 1 si 4 mai, a anuntat, luni, CNADNR. Masura a fost luata pentru fluidizarea traficului.

Incasarea tarifelor de trecere pentru utilizarea podului peste Dunare, la Fetesti - Cernavoda, se sisteaza pe ambele sensuri de mers.

Astfel, in 30 aprilie, incasarea taxei pentru utilizarea podului peste Dunare va fi suspendata intre orele 12.00 si 24.00, in 1 mai, de la miezul noptii și pana la ora 16.00, iar in 4 mai, intre orele 7.00 si 24.00. 

Aceesi masura a fost aplicata si vara trecuta, la sfarsit de saptamana, din cauza cozilor care se formau pe distante de cativa kilometri in week-end.  Peste 30.000 de turisti sunt asteptati sa petreaca minivacanta de 1 Mai la mare, cei mai multi urmand sa ajunga pe litoral cu masinile.

De asemenea, de 1 Mai, circulatia pe podul de la Agigea se va desfasura fara restrictii pentru autoturisme, dupa ce CNADNR a decis sa le suspende in perioada minivacantei. 

Astfel, intre 29 aprilie, ora 14.00, si 6 mai, ora 08.00, circulatia rutiera pe podul de la Agigea se va desfasura pe trei benzi de circulatie, pe toata lungimea podului, in functie de volumul de trafic inregistrat pe cele doua directii de deplasare. 

In aceasta perioada va fi permisa circulația autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mica de 5 tone, exceptie facand mijloacele de transport persoane a caror masa totala maxim autorizata poate depasi aceasta limita. Se mentine insa limitarea vitezei de circulatie la 50 de kilometri la ora, soferii fiind rugati sa respecte restrictia de circulatie instituita si semnalizarea rutiera temporara.  Din cauza lucrarilor de reabilitare a podului de la Agigea de peste Canalul Dunare Marea Neagra, CNADNR a restricționat traficul, de aproape jumatate de an.


28 aprilie 2014 14:01
Modifică setările cookies