• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Turnul Eiffel a fost evacuat

Turnul Eiffel a fost evacuat

Turnul Eiffel, monumentul parizian cel mai frecventat de catre turisti, a fost evacuat duminica dupa-amiaza, iar accesul in zona a fost interzis de catre fortele de ordine, a constatat un jurnalist AFP.

Serviciile celebrului monument au confirmat evacuarea acestuia, fara sa ofere precizari. O sursa din cadrul politiei a evocat un "apel rauvoitor", potrivit Mediafax.
 
Un adevarat simbol al Parisului, Turnul Eiffel este evacuat destul de frecvent, in general din cauza unor alerte cu bomba. In acest an, el a fost evacuat din acest motiv pe 30 martie si 9 august. Pe 18 iunie, monumentul a fost inchis timp de doua ore, dupa ce un barbat s-a catarat pe armaturile de fier, pana la inaltimea de 300 de metri, si a aemintat ca sare in gol.
 
In functie de anotimp, intre 10.00 si 32.000 de persoane viziteaza zilnic Turnul, cel mai vizitat obiectiv cu plata din lume.
 
Alerte cu bomba care vizeaza monumente si locuri publice sunt frecvente in capitala franceza, iar in cazul fiecarei alerte este aplicata o procedura foarte stricta de evacuare, instituire a unui perimetru de securitate si verificare a locului respectiv de catre echipe specializate din cadrul politiei.

13 octombrie 2013 23:32
Modifică setările cookies