• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Twitter a angajat pentru prima data in istoria sa o femeie in consiliul de conducere

Twitter a angajat pentru prima data in istoria sa o femeie in consiliul de conducere

Twitter a anuntat ca a numit-o pe Marjorie Scardino in consiliul sau de conducere. Este prima femeie care ocupa o functie de director in board-ul companiei, informeaza The Guardian.

Scardino isi va prelua atributiile imediat si va fi membru al comitetului de audit din cadrul Twitter.  Angajarea lui Marjorie Scardino vine dupa ce, in ultima perioada, platforma Twitter a fost criticata ca in echipa sa de conducere se regasesc numai barbati

Din board-ul Twitter mai fac parte Dick Costolo, chief executive officer (CEO) al Twitter, dar si Peter Currie (fost director financiar al Netscape), Peter Chernin (fost CEO al news Corp) si Peter Fenton (investitor in startup-uri din Silicon Valley). 

Marjorie Scardino, in varsta de 66 de ani, s-a nascut in Flagstaff, Arizona, si a primit cetatenia britanica in ianuarie 2002.  Are o vasta experienta in media si educatie, fiind fost director executiv al grupului Pearson, care detine, printre altele, editura Penguin si o parte din actiunile publicatiei The Economist. Sub conducerea lui Marjorie Scardino, Pearson a devenit una dintre cele mai mari companii din lume in sectorul sau de activitate.

Twitter a debutat pe 7 noiembrie la bursa de la New York, cu o cotatie a titlurilor de 45,1 dolari pe unitate, cu 73% peste pretul ofertei publice, de 26 de dolari pe unitate.  Peste 100 de milioane de utilizatori zilnici au postat in total 300 de miliarde de tweet-uri de la infiintarea companiei, in 2006.


7 decembrie 2013 08:37
comentarii (1)

Comentarii (1)