• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Ucraina: Rusia ar putea ataca Finlanda, tarile baltice sau state de la Marea Neagra

Ucraina: Rusia ar putea ataca Finlanda, tarile baltice sau state de la Marea Neagra

Presedintele Ucrainei, Petro Porosenko, a declarat pentru revista Kurier ca si alte state ar putea face obiectul unei agresiuni din partea Federatiei Ruse, relateaza ;luni Unian.

"Putin va avansa atat de mult, cat ii vom permite noi - atat Ucraina, cat si lumea intreaga. Este posibil sa fie atacata Finlanda? Da, e posibil. Ar putea ataca el tarile baltice? Da. Statele de la Marea Neagra? Da. Ne luptam in Donbas nu numai pentru independenta tarii noastre, dar si pentru democratie, libertate si securitate in Europa", a afirmat Petro Porosenko. 

Actiunile militare din Donbas ar putea fi doar inceputul ocupatiei ruse si exista o serie de directii in care Rusia ar putea lansa o ofensiva. 

Federatia Rusa este capabila sa ocupe tarile baltice - Letonia, Lituania si Estonia - si sa ajunga in capitala Ucrainei in doua zile, avertizase generalul ceh Petr Pavel, presedinte al Comitetului Millitar al NATO, inainte de preluarea acestei functii.

Ministrul american al apararii, Ashton Carter, a anuntat la 23 iunie decizia SUA de a plasa preventiv tancuri si armament greu in Europa de Est si Centrala pentru asigurarea aliatilor din regiune de sprijinul lor. 


3 august 2015 09:44
Modifică setările cookies