• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
UE ar putea ridica vizele pentru cetatenii turci, din iunie

UE ar putea ridica vizele pentru cetatenii turci, din iunie

Comisia Europeana a anuntat miercuri ca ar putea propune pe data de 4 mai ridicarea obligativitatii vizelor pentru cetatenii turci de la sfarsitul lunii iunie, cu conditia indeplinirii de catre Ankara a criteriilor stabilite, informeaza AFP, preluata de Agerpres.

Executivul comunitar 'isi va prezenta al treilea raport' pe aceasta tema la data de 4 mai, document ce ar putea fi 'insotit de o propunere legislativa avand drept efect transferarea Turciei pe lista statelor exceptate de la obligativitatea vizelor'.
 
Pentru ca Bruxellesul sa se pronunte in acest sens, Turcia trebuie insa 'sa ia masurile necesare pentru a satisface criteriile' stabilite, 'pana la finele lunii aprilie' pentru ca exceptarea de vize sa poata avea loc 'cel mai tarziu de la sfarsitul lui iunie 2016'.
 
Luni, prim-ministrul turc Ahmet Davutoglu a avertizat ca Turcia nu va mai fi obligata sa respectul acordul cu Uniunea Europeana privind migrantii daca europenii nu isi vor respecta promisiunea de a-i scuti de vize pe cetatenii turci pana la sfarsitul lunii iunie.
 
Acest lucru 'se va face in masura in care Turcia va fi indeplinit pana atunci toate conditiile', a replicat marti presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

20 aprilie 2016 16:00
Modifică setările cookies