• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
UE doneaza valoarea premiului Nobel copiilor afectati de razboaie si conflicte

UE doneaza valoarea premiului Nobel copiilor afectati de razboaie si conflicte

Comisia Europeana a anuntat ca va dona suma aferenta premiului Nobel pentru pace, primit anul acesta, adica aproximativ 930.000 de euro, unor proiecte care sprijina copiii afectati de razboaie si conflicte din toata lumea, informeaza portalul europa.eu.

Comisia Europeana a acceptat oficial pe 14 noiembrie, in numele Uniunii Europene, banii primiti cu ocazia decernarii premiului Nobel pentru pace.
 
"Premiul Nobel pentru pace reprezinta simbolul reconcilierii in intreaga lume. De banii primiti cu aceasta ocazie ar trebui sa beneficieze cei care reprezinta prima speranta pentru viitor si care sunt totodata primele victime ale conflictelor prezente si trecute: copiii", a spus presedintele CE, José Manuel Barroso.
 
In urma unui acord intre presedintele Barroso si presedintii Van Rompuy si Schulz, conducerea CE intentioneaza sa doneze banii unor "proiecte destinate copiilor sub egida premiului Nobel pentru pace primit de UE". Proiectele ar trebui sa fie in beneficiul copiilor aflati in zone de conflict.
 
In 12 octombrie, Comitetul Nobel a decis sa acorde Uniunii Europene prestigiosul premiu pentru pace pe 2012, pentru peste sase decenii de contributie la promovarea pacii si a reconcilierii, a democratiei si a drepturilor omului in Europa.
 
Premiul Nobel pentru pace consta in acordarea sumei de opt milioane de coroane suedeze, a unei medalii si a unei diplome. Medalia si diploma vor fi pastrate de catre institutiile Uniunii Europene, in numele UE.
 
Ceremonia de decernare a premiului Nobel pentru pace va avea loc la Oslo, pe 10 decembrie 2012.
 

15 noiembrie 2012 08:06
Modifică setările cookies