• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
UE, hotarata sa lupte impotriva gruparii teroriste Statul Islamic, dupa decapitarea lui Peter Kassig

UE, hotarata sa lupte impotriva gruparii teroriste Statul Islamic, dupa decapitarea lui Peter Kassig

Uniunea Europeana s-a declarat luni hotarata sa lupte impotriva gruparii Statul Islamic (SI), dupa decapitarea lucratorului umanitar american Peter Kassig, relateaza AFP, potrivit Mediafax.

"Asasinarea cu brutalitate a lucratorului umanitar american Peter Kassig si a unor militari sirieni este o noua ilustrare a hotararii Statului Islamic/Daesh de a-si continua programul terorii", a scris, intr-un comunicat, sefa diplomatiei europene Federica Mogherini.
 
"Toti autorii incalcarilor drepturilor omului este necesar sa dea socoteala. UE nu va precupeti niciun efort pentru a atinge acest obiectiv", a adaugat ea.
 
"Suntem deplin angajati in lupta impotriva amenintarii reprezentate de catre SI/Daesh si alte organizatii teroriste din Siria si Irak impreuna cu partenerii nostri regionali si internationali", a dat ea asigurari.
 
Gruparea ultraradicala Statul Islamic l-a executat sumar, prin decapitare, pe ostaticul american Peter Kassig, ca represalii fata de trimiterea unor consilieri militari americani in Irak, un asasinat pe care presedintele american Barack Obama l-a denuntat drept "raul absolut".
 
SI a revendicat de asemenea, intr-o inregistrare video postata online duminica pe site-uri jihadiste, executia sumara prin decapitare a cel putin 18 militari sirieni.

17 noiembrie 2014 11:08
Modifică setările cookies