• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
UE ridica embargoul asupra armelor pentru rebelii sirieni

UE ridica embargoul asupra armelor pentru rebelii sirieni

Ministrii europeni de Externe au decis, luni seara, la Bruxelles sa ridice embargoul privind armele pentru rebelii sirieni, dar nicio tara nu intentioneaza sa trimita arme in urmatoarele doua luni pentru a nu pune in pericol initiativa de pace ruso-americana, relateaza AFP.

"UE a decis sa puna capat embargoului privind armele pentru opozitia siriana si sa mentina celelalte sanctiuni impotriva regimului sirian", adoptate in urma cu doi ani, a anuntat ministrul britanic William Hague in mijlocul noptii, la incheierea unei reuniuni maraton.
 
Dar, in fapt, aceasta masura nu va schimba nimic pentru rebeli, care se confrunta cu o ofensiva a armatei siriene, in special in jurul orasului strategic Qousseir (centru).
 
Aceasta deoarece cele 27 de state membre UE "au promis sa nu exporte arme in acest stadiu si, in orice caz, sa aplice un anumit numar de criterii stricte pentru eventualele exporturi viitoare", a explicat ministrul luxemburghez Jean Asselborn.
 
Daca Damascul si-a dat "acordul de principiu" de a participa la "Geneva 2", opozitia siriana, reunita de joi la Istanbul, pare profund divizata si nu s-a pronuntat inca asupra prezentei sale. Negocierile au continuat luni dar fara a se inregistra progrese, potrivit unui membru al Coalitiei siriene.

28 mai 2013 08:35
Modifică setările cookies