• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
UEFA va efectua teste de sange din sezonul 2013/2014

UEFA va efectua teste de sange din sezonul 2013/2014

UEFA a anuntat ca incepand cu sezonul 2013/2014 va efectua teste sangvine la toate competitiile pe care le organizeaza, informeaza site-ul oficial al forului european.

Pana in prezent, UEFA a efectuat teste de sange doar la turneele finale, Euro 2008 si Euro 2012. Testele vor fi efectuate atat in timpul competitiei, cat si in afara acesteia, iar jucatorii vor trebui sa dea mostre de urina, de sange sau ambele.
 
Totodata, forul continental a mentionat ca in sezonul precedent al Ligii Campionilor si Ligii Europa nu a existat niciun rezultat pozitiv la testele antidoping.
 
In sezonul 2012/2013, UEFA a efectuat 1.374 de controale antidoping in Liga Campionilor si Liga Europa. In Liga Campionilor, au fost efectuate 813 teste, iar 67 la suta dintre acestea au fost verificate de EPO. Unii jucatori au fost testati chiar de sase ori in timpul sezonului.
 
Treizeci dintre jucatorii celor doua finaliste, Bayern Munchen si Borussia Dortmund, au fost supusi de cel putin trei ori testarilor. De asemenea, 60 la suta dintre controale au avut loc in afara competitiei, la bazele de pregatire ale cluburilor. Peste 80% din probe au fost analizate pentru EPO. Cele doua finaliste au fost testate de cinci ori in afara competitiei de-a lungul sezonului.
 
Toate echipele participante in play-off-ul Ligii Campionilor au fost testate. In Liga Europa au fost realizate 560 de teste si, la fel ca in cazul Ligii Campionilor, toate echipele din play-off au fost supuse analizelor. Pe de alta parte, UEFA a lansat, impreuna cu laboratul acreditat WADA de la Lausanne un studiu pentru a analiza profilele de steroizi a aproape 900 de jucatori care au fost testati de cel putin trei ori in competitiile UEFA, incepand cu 2008.
 
Scopul studiului este acela de a identifica posibila prezenta a consumului de steroizi prin utilizarea datelor de la controarele doping anterioare. Studiul va fi anonim, iar rezultatele nu vor duce la inculparea jucatorilor pentru incalcarea regulamentului anti-doping.

2 iulie 2013 15:06
Modifică setările cookies