• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Ultimul film din seria  Twilight ,  marele  castigator la premiile Zmeura de Aur 2013

Ultimul film din seria "Twilight", "marele" castigator la premiile Zmeura de Aur 2013

"Saga Amurg: Zori de Zi - Partea II", ultimul lungmetraj din franciza cu vampiri "Twilight", a primit, sambata seara, sapte premii Zmeura de Aur, trofee care "recompenseaza" cele mai proaste filme si performante actoricesti, potrivit site-ului oficial al evenimentului.

Nominalizat la 11 categorii de premii, "Saga Amurg: zori de zi - Partea II" a primit Zmeura de Aur pentru cel mai prost film al anului, cea mai proasta actrita in rol principal (Kristen Stewart, premiata in aceasta categorie si pentru rolul din "Snow White and the Huntsman"), cel mai prost actor in rol secundar (Taylor Lautner), cea mai proasta distributie, cea mai proasta regie (Bill Condon), cel mai prost remake/ cea mai proasta continuare si cel mai prost cuplu pe marele ecran (Mackenzie Foy si Taylor Lautner).
 
In ciuda celor sapte premii Zmeura de Aur obtinute, "Saga Amurg: Zori de Zi - Partea II" a avut incasari impresionante, de 829 de milioane de dolari la nivel mondial.
 
La gala de sambata seara (aflata la cea de-a 33-a editie), Adam Sandler - premiat anul trecut cu un numar record de 10 trofee Zmeura de Aur - a primit premiul pentru cel mai prost rol principal, pentru prestatia din filmul "That's My Boy", recompensat si cu trofeul pentru cel mai prost scenariu.
 
De asemenea, cantareata Rihanna a primit o Zmeura de Aur la categoria "cea mai proasta actrita in rol secundar", pentru prestatia din filmul "Battleship".
 
Premiile Zmeura de Aur, care valoreaza fiecare doar cativa dolari si au forma de zmeura aurie, pusa pe o pelicula de 8 mm ciopartita, au fost create in 1980, la initiativa lui John Wilson, un cinefil impatimit, ca un "antidot" la frenezia care cuprinde Hollywoodul in sezonul trofeelor cinematografice, ce culmineaza in fiecare an, in luna februarie, cu gala Oscar.
Gala Zmeura de Aur a revenit in acest an la data ei traditionala - cu o zi inainte de decernarea premiilor Oscar. Anul trecut, aceste premii au fost decernate pe 1 aprilie, de Ziua Pacalelilor.
 
Castigatorii acestor premii sunt alesi in urma voturilor exprimate de cei 657 de membri ai Fundatiei Zmeura de Aur. De asemenea, castigatorul premiului pentru cel mai prost remake/ cea mai proasta continuare este ales in urma unui sondaj realizat pe site-ul Rotten Tomatoes.

24 februarie 2013 11:52
comentarii (1)

Comentarii (1)