• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Un Abraham Lincoln in versiune robotizata, scos la licitatie de un muzeu din Gettysburg

Un Abraham Lincoln in versiune robotizata, scos la licitatie de un muzeu din Gettysburg

Statui in marime de naturala imbracate ca in timpul Razboiului Civil american, obiecte vechi de mobilier si o statuie robotizata a presedintelui Abraham Lincoln vor fi scoase la licitatie in acest weekend de un muzeu dedicat Bataliei de la Gettysburg care se pregateste sa se modernizeze.

The American Civil War Wax Museum, care a fost inaugurat in 1962, cu un an inainte de implinirea unui secol de la cea mai sangeroasa lupta din Razboiul Civil american, a decis sa se modernizeze si sa se concentreze pe istoria acestui oras din statul Pennsylvania, devenit locul in care s-a produs un veritabil carnagiu, informeaza Reuters, preluata de Mediafax.
 
Pentru a face loc unor noi expozitii, muzeul american va renunta la 95 de statui in marime naturala, doua picturi in ulei de mari dimensiuni ale primilor doi presedinti americani, George Washington si John Adams, ca si piese vechi de mobilier, steaguri de epoca si alte artefacte din acea perioada.
 
Pentru redeschiderea sa din luna iunie, muzeul prevede inlocuirea exponatelor care se concentrau asupra celebrei batalii cu fatade istorice, reprezentand orasul Gettysburg, asa cum era acesta inainte de lupta.
 
Batalia de la Gettysburg este considerata un punct de cotitura in acest razboi care a pastrat Statele Unite ale Americii sub forma unui singur stat si dus la abolirea sclaviei.

14 martie 2014 13:33
Modifică setările cookies