• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Un aeroport din Pakistan, tinta unui atac cu rachete. 4 persoane au murit si alte 50 au fost ranite

Un aeroport din Pakistan, tinta unui atac cu rachete. 4 persoane au murit si alte 50 au fost ranite

Aeroportul Peshawar din nord-vestul Pakistanului a fost tinta unui atac cu racheta, sambata seara, in urma caruia au murit patru persoane, a anuntat un oficial din cadrul politiei, citat de AFP.

Talibanii din Pakistan au revendicat sambata seara responsabilitatea pentru atacul sinucigas asupra aeroportului international Peshawar in nord-vestul tarii, care s-a soldat cu patru morti si 50 de raniti

"Am realizat acest atac sinucigas si vom mai face si altele asemanatoare impotriva acestui aeroport", a afirmat prin telefon pentru AFP purtatorul de cuvant al talibanilor, Ehsanullah Ehsan, dintr-o locatie neprecizata.
 
Orasul Peshawar este principala trecere catre zonele tribale din apropierea frontierei cu Afganistanul, unde talibanii si grupurile care au legaturi cu Al-Qaida si-au stabilit bazele.
 
Nicio informatie nu a fost obtinuta despre locul exact unde a fost lovit aeroportul de tirurile de racheta sau despre amploarea pagubelor.
 
Mian Iftikhar Hussain, ministrul Informatiilor din provincia Khyber Pakhtunkhwa, a carei capitala se afla la Peshawar, a confirmat atacul si bilantul victimelor.
 
Doi oficiali din cadrul autoritatilor aeroportuare au declarat pentru AFP ca aeroportul a fost inchis dupa atac si ca toate zborurile au fost anulate.

16 decembrie 2012 03:15
Modifică setările cookies