• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Un candidat la alegerile prezidentiale din Armenia a fost impuscat

Un candidat la alegerile prezidentiale din Armenia a fost impuscat

Un candidat la alegerile prezidentiale din Armenia a fost impuscat si ranit in capitala Yerevan, in ceea ce oficialii considera ca a fost o tentativa de asasinat, relateaza BBC News in pagina electronica.

Oficialii au declarat ca Parner Airikian, in varsta de 63 de ani, a fost transportat la spital cu o plaga impuscata la umar. Conform surselor, starea sa este stabila. Politia a izolat zona si sunt in cautarea atacatorului.
 
Airikian, un binecunoscut dizident din era sovietica, este unul dintre cei opt candidati la alegerile prezidentiale de la 18 februarie. Acesta a petrecut mai multi ani in lagarele sovietice si in exil pentru ca a facut parte dintr-o organizatie politica clandestina precum si din cauza scrierilor sale anti-regim.
 
Airikian nu se afla in fruntea cursei pentru castigarea alegerilor, liderul in exercitiu, Serge Sarkisian, fiind favoritul.
 
Alegerile prezidentiale din 2008 au dus la ciocniri intre politie si protestatari, provocand 10 morti dupa ce Sarkisian a fost declarat castigator.

1 februarie 2013 07:45
Modifică setările cookies