• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Un grup chinez a preluat pachetul majoritar de actiuni la Inter Milano

Un grup chinez a preluat pachetul majoritar de actiuni la Inter Milano

Grupul chinez de distributie Suning Commerce Group a informat luni ca a preluat un pachet de aproape 70% din actiunile clubului de fotbal italian F.C. Internazionale Milano (Inter Milano) pentru 270 milioane de euro, cea mai mare achizitie a unei echipe europene de fotbal derulata pana acum de o firma chineza, transmite Reuters.

Suning, cu active in sectorul imobiliar, financiar si de agrement, detine si echipa de fotbal Jiangsu Suning, antrenata pana de curand de romanul Dan Petrescu.

Potrivit surselor, Suning Commerce Group va prelua un pachet de 68,55% din actiunile Inter Milano de la doi actionari. Fostul presedinte al Inter Milano, Massimo Moratti isi va vinde intreaga participatie de aproximativ 30% in timp ce actualul actionar majoritar, Erick Thohir, un om de afaceri indonezian, care a achizitionat in 2013 Inter Milano de la Massimo Moratti, isi va reduce participatia pana la 31%.

In ultimii ani, China a inceput sa investeasca masiv in academii de fotbal, drepturi de televizare si transferuri de jucatori straini. Luna trecuta, antreprenorul chinez Xia Jiantong a cumparat clubul de fotbal Aston Villa, devenind primul chinez care va detine in totalitate o echipa engleza de fotbal.

Anterior, in luna decembrie a anului trecut, un consortiu de investitori chinezi a platit 375 milioane de euro (400 milioane de dolari) pentru a prelua un pachet de 13% din actiunile unui grup care detine mai multe cluburi de fotbal printre care si Manchester City. De asemenea, la inceputul lui 2015, un alt miliardar chinez, Wang Jianlin, proprietarul conglomeratului de companii Wanda, considerat unul dintre cei mai bogati oameni din China, a cumparat 20% din actiunile clubului de fotbal spaniol Atletico Madrid pentru 45 de milioane de euro.


6 iunie 2016 14:27
Modifică setările cookies