• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Un mort si 25 de raniti in urma unui atentat atribuit FARC, in vestul Columbiei

Un mort si 25 de raniti in urma unui atentat atribuit FARC, in vestul Columbiei

Un atentat cu bomba, atribuit miscarii de gherila FARC, s-a soldat joi cu cel putin un mort si 25 de raniti in vestul Columbiei, in a doua zi dupa incetarea armistitiului unilateral, respectat de miscarea rebela, au anuntat autoritatile locale, citate de AFP, scrie Mediafax.

Explozia unui vehicul-capcana s-a produs joi dimineata, in fata sediului primariei din Pradera. "O persoana a murit, iar alte sase din cele 25 ranite sunt in stare grava", a declarat primarul Adolfo Leon, pentru postul de radio RCN.
 
Mai multe cladiri au fost distruse, a adaugat el, afirmand ca in ultimele zile circulau zvonuri privind iminenta unui atentat.
 
Victima este un barbat, in varsta de 45 de ani, a declarat ministrul Apararii, Juan Carlos Pinzon, care a denuntat "comportamentul absolut nebun" al membrilor FARC. Trei politisti figureaza printre cei raniti, a adaugat el.
 
Localitatea Pradera face parte din provincia Valle del Cauca, o regiune unde miscarea Fortele Armate Revolutionare din Columbia (FARC) este deosebit de activa, potrivit autoritatilor.
 
Fondata in 1964, Fortele Armate Revolutionare din Columbia (FARC), cea mai veche gherila din America Latina, care numara aproape 8.000 de combatanti, potrivit autoritatilor, s-a angajat din 2012 in negocieri cu Guvernul columbian pentru a pune capat conflictului soldat cu sute de mii de morti.

17 ianuarie 2014 08:39
Modifică setările cookies