• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Un nou protest fata de problema maidanezilor in parcul Izvor din Capitala

Un nou protest fata de problema maidanezilor in parcul Izvor din Capitala

Aproximativ 200 de persoane de toate varstele participa luni seara, in Parcul Izvor din Bucuresti, la un nou protest legat de problema cainilor fara stapan si cer demisia edililor considerati responsabili pentru prezenta maidanezilor pe strazi.

Manifestantii - de la copii de cativa, ani veniti cu parintii, la pensionari - s-au adunat in jurul orei 18.00, protestul fiind autorizat pana la 19.45. Ei adus la protest doua bannere de mari dimensiuni cu mesajul "Ontanu, demisia" si o fotografie de la funeraliile lui Ionut Anghel - copilul de patru ani sfasiat de caini vagabonzi in Capitala, potrivit Mediafax.
 
Cei prezenti au scandat in mai multe randuri "Fara maidanezi pe strazi!", "O lege a lui Ionut", "Oprescu, demisia!", "Fara referendum!", "Oprescu judecat, Ontanu judecat!" si "Primarii maidanezi".
 
Duminica, peste 300 de persoane au participat, tot in Parcul Izvor, la un protest referitor la problema cainilor vagabonzi, cerand ridicarea acestora de pe strazile Capitalei, pentru siguranta locuitorilor. Un alt protest similar a avut vineri seara, in Piata Romana din Bucuresti, la care au participat peste 200 de oameni.
 
Protestele au avut loc dupa ce Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat propunerea primarului general Sorin Oprescu de organizare a unui referendum local prin care cetatenii sa se pronunte in favoarea sau impotriva eutanasierii cainilor comunitari, scrutinul urmand sa aiba loc la 6 octombrie.
 
Edilul a facut aceasta propunere dupa ce Ionut Anghel a murit, in 2 septembrie, dupa ce a fost atacat de caini maidanezi, in apropierea Parcului Tei, iar fratele acestuia, de sase ani, a fost muscat de un picior, dar a reusit sa fuga si sa-si anunte bunica.

9 septembrie 2013 19:58
Modifică setările cookies