• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
MAE confirma eliberarea a 3 cetateni romani, luati ostatici in Algeria

MAE confirma eliberarea a 3 cetateni romani, luati ostatici in Algeria

MAE a informat, vineri, ca in cursul serii de vineri au fost confirmate date privind inca doi cetateni romani eliberati de pe platforma de la In Amenas, acestia aflandu-se in prezent sub protectia fortelor algeriene, iar starea lor de sanatate fiind buna. Anterior, MAE a confirmat eliberarea unui cetatean roman in legatura cu care au existat informatii potrivit carora a fost ostatic in Algeria.

"In cursul serii de 18 ianuarie 2013 au fost confirmate date privind inca doi cetateni romani eliberati de pe platforma de la In Amenas care, in prezent, se afla sub protectia fortelor algeriene. Familiile celor doi cetateni romani au fost informate. Ministerul Afacerilor Externe este in contact permanent cu autoritatile algeriene si firma angajatoare pentru finalizarea procedurilor de repatriere a acestora", se arata intr-un comunicat al MAE.
 
Ministrul de Externe, Titus Corlatean, a avut o convorbire telefonica cu unul dintre cetatenii romani, mentioneaza sursa citata.
 
"Starea de sanatate a celor doi este buna", se mai arata in comunicat.
 
Anterior, vineri seara, MAE a confirmat eliberarea unui cetatean roman in legatura cu care au existat informatii potrivit carora a fost ostatic in Algeria, acesta aflandu-se in prezent in custodia Ambasadei Romaniei la Alger, starea sa de sanatate fiind buna.

18 ianuarie 2013 20:44
Modifică setările cookies