• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Un pistol al exploratorului britanic James Cook, scos la licitatie

Un pistol al exploratorului britanic James Cook, scos la licitatie

Un pistol care a apartinut capitanului britanic James Cook, primul explorator care a revendicat Australia pentru Marea Britanie, in urma cu aproape doua secole si jumatate, va fi scos la licitatie in luna februarie in orasul Melbourne, potrivit Reuters.

Specialistii considera ca acest pistol din bronz - un model Continental Flintlock -, tocul sau si butoiasul cu 13 gloante, fabricate de manufacturierul olandez Godefroi Corbau Le Jeune la inceputul secolului al XVIII-lea, ar putea sa se vanda cu un pret cuprins in intervalul 100.000 de dolari australieni - 200.000 de dolari australieni (105.000 dolari americani - 210.000 dolari americani), la licitatia care va avea loc pe 14 februarie.
 
Putine obiecte care au apartinut celebrului explorator, care a revendicat Australia pentru Marea Britanie in 1770, au rezistat pana in zilele noastre. Unul dintre aceste obiecte este acest pistol - care a fost lasat mostenire in familia Cook de la o generatie la alta. El reprezinta si un simbol al legaturii dintre exploratorul britanic si continentul australian, au declarat reprezentantii casei Leski Auctions, organizatoarea licitatiei.
 
Nu se stie daca James Cook avea asupra lui acest pistol atunci cand a facut primul pas pe solul australian. Specialistii considera ca exploratorul nu a folosit prea des acel pistol.

27 ianuarie 2013 14:54
Modifică setările cookies