• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Un proiect de rezolutie al Senatului american autorizeaza o interventie a SUA in Siria

Un proiect de rezolutie al Senatului american autorizeaza o interventie a SUA in Siria

Un nou proiect de rezolutie parlamentara, din care AFP a obtinut o copie, a fost elaborat marti de Senatul american pentru a-i permite lui Barack Obama sa lanseze atacuri militare in Siria timp de 60 de zile, cu o posibila extensie de 90 de zile, scrie Mediafax.

Aceasta versiune a textului autorizeaza recurgerea la forta impotriva regimului presedintelui sirian Bashar al-Assad inlocuind-o pe cea trimisa Congresului de catre Casa Alba sambata, care era considerata ca acordandu-i prea mult spatiu de manevra presedintelui.
 
"Comisia de Afaceri Externe a Senatului a elaborat o autorizare pentru recurgerea la forta militara care reflecta vointa si preocuparile democratilor si republicanilor", a anuntat presedintele comisiei, democratul Robert Menendez, intr-un comunicat.
 
Rezolutia "nu autorizeaza utilizarea fortelor americane la sol in Siria in scopul operatiunilor de lupta", precizeaza documentul consultat de AFP.
 
Acest nou text cauta sa castige sustinerea alesilor democrati si republicani inca sceptici din Congres. Acesta ar putea fi supus la vot in cadrul comisiei de Afaceri Externe incepand cu miercuri, ceea ce ar permite intregului Senat sa il dezbata la reuniunea parlamentara de luni.

4 septembrie 2013 07:25
Modifică setările cookies