• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Un reactor nuclear din Ucraina, oprit din cauza depresurizarii

Un reactor nuclear din Ucraina, oprit din cauza depresurizarii

Reactorul nr. 6 de la centrala nucleara din Zaporojie, din sud-estul Ucrainei - considerata cea mai mare din Europa - a fost inchis luni din cauza unor probleme legate de o depresurizare la sistemul de gaze al generatorului, relateaza portalul ucrainean Obozrevatel.

Reactorul nu va functiona pana cand nu va fi eliminata problema, conform aceluiasi portal, care citeaza pagina web a centralei, ce asigura 22% din totalul productiei energiei electrice din Ucraina.

Potrivit oficialilor ucraineni, reactorul nr. 6 ar putea fi repornit abia miercuri, 13 aprilie, nu mai devreme de ora locala 23:00.

Valorile radioactivitatii in zona centralei din Zaporojie, care s-a confruntat in ultimul timp cu o serie de probleme si diverse incidente, sunt in limite normale, au asigurat oficiali ai centralei.

La ora actuala, functioneaza trei reactoare la centrala din Zaporojie, cu o capacitate totala a generatoarelor de 2930 de MW. Aceasta centrala este situata pe malul lacului Kahovka, la numai 200 de kilometri de zona de conflict din estul Ucrainei.

11 aprilie 2016 11:00
comentarii (0)

Comentarii (0)


Modifică setările cookies