• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Un tren de marfa a deraiat si a explodat in estul SUA

Un tren de marfa a deraiat si a explodat in estul SUA

Un tren care transporta substante chimice a lovit, marti, un camion la periferia orasului Baltimore, pe coasta de est a Statelor Unite, provocand ranirea grava a soferului si o explozie chimica gigantica, resimtita pe o raza de cativa kilometri, relateaza AFP.

Seful pompierilor din comitatul Baltimore, John Hohman, a declarat in cadrul unei conferinte de presa ca produsele chimice care ard nu sunt toxice, in timp ce o imensa coloana de fum negru si alb continua sa se ridice din carcasele vagoanelor. Autoritatile le-au cerut locuitorilor sa evacueze zona.
 
Din cele 45 de vagoane, cel putin 12 au deraiat, iar unul dintre ele "contine un produs clasificat de Departamentul Transporturilor drept substanta periculoasa", a anuntat compania feroviara CSX intr-un comunicat, dar acest vagon nu a luat foc, potrivit pompierului citat. "Este vorba despre clorat de sodiu, un oxidant folosit intr-o varietate de procese industriale", a precizat CSX.
 
Restul vagoanelor transportau alte produse, intre care lemn si hartie.
 
In jurul orei locale 14.00 (21.00 ora Romaniei), un camion pubela a intrat in coliziune cu trenul pe o cale ferata situata intr-o zona industriala. Soferul camionului a fost spitalizat in stare grava, au anuntat serviciile de interventie din Baltimore. Cei doi angajati aflati la bordul trenului nu au fost raniti grav, potrivit CSX.

29 mai 2013 08:25
Modifică setările cookies