• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Un trib brazilian va primi compensatii de 1,3 mil. dolari dupa prabusirea unui avion in padurea amazoniana

Un trib brazilian va primi compensatii de 1,3 mil. dolari dupa prabusirea unui avion in padurea amazoniana

Compania Gol a acceptat sa plateasca 1,3 milioane de dolari in daune materiale catre indigenii Caiapo, dupa ce un avion al companiei s-a prabusit in urma cu 11 ani peste rezervatia tribului din padurea amazoniana, transmite BBC News, preluat de News.ro.

Indigenii Caiapo au refuzat sa se intoarca in zona unde a cazut zborul comercial, spunand ca pamantul este plin de resturi si blestemat de prezenta celor morti.
 
In 2006, un zbor comercial al companiei Gol s-a ciocnit in aer cu o aeronava privata deasupra rezervatiei Caiapo.
 
Cele doua avioane zburau in directii opuse atunci cand s-au ciocinit in provincia Mato Grosso.
 
De asemenea, aeronava privata a reusit sa zboare pana la un aeroport din apropiere, unde a aterizat in siguranta, dar avionul comercial Boeing 737-8EH s-a prabusit in mijlocul rezervatiei. Toate persoanele aflate la bordul aeronavei braziliene si-au pierdut viata in tragedia aviatica din Mato Grosso.
 
Indigienii Caiapo au trebuit sa-si reconstruiasca locuintele, precum si un centru medical, intr-o alta parte a rezervatiei. Intre timp, o ancheta guvernamentala a stabilit ca au existat erori de pilotaj comise de cei doi piloti americani ai aeronavei private, precum si de controlorii de trafic aerian din Brazilia.

28 martie 2017 12:10
Modifică setările cookies