• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Unul dintre cardinalii participanti la conclavul care l-a ales pe Papa: Pedofilia sa fie tratata ca o boala, nu ca o infractiune

Unul dintre cardinalii participanti la conclavul care l-a ales pe Papa: „Pedofilia sa fie tratata ca o boala, nu ca o infractiune”

Cardinalul sud-african Wilfrid Napier a declarat ca pedofilii ar trebui sa fie tratati ca niste persoane "bolnave", ci nu ca infractori, intr-un interviu pentru BBC difuzat sambata, scrie Mediafax.

"Din experienta, (pot sa spun ca) pedofilia este o boala. Nu este o problema de infractionalitate, ci o boala", a subliniat arhiepiscopul din Durban, unul dintre participantii la conclavul care l-a ales miercuri seara pe Papa Francisc.
 
"Este o boala (de natura) psihologica. Ce faci cu bolnavii? Trebuie sa incerci sa ii vindeci. Daca eu, ca individ, optez in mod constient sa incalc legea, trebuie sa fiu pedepsit", a continuat prelatul, in varsta de 72 de ani, cunoscut pentru pozitia sa conservatoare.
 
La inceputul anilor 2000, el a fost criticat pentru pasivitatea de care a dat dovada in privinta unui scandal privind preoti pedofili, refuzand sa ii expulzeze pe vinovati din Biserica Catolica sud-africana.
 
Cardinalul a spus ca el cunoaste doi preoti care au fost victime ale unor abuzuri sexuale in copilarie si care au devenit, ulterior, pedofili.

17 martie 2013 11:44
Modifică setările cookies