• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Vanzarile de ghiozdane antiglont au crescut vertiginos dupa atacul armat de la Newtown

Vanzarile de ghiozdane antiglont au crescut vertiginos dupa atacul armat de la Newtown

Vanzarea de echipamentele de securitate concepute pentru copii inregistreaza o crestere notabila in Statele Unite, in special comercializarea unui ghiozdan antiglont cu Mica Sirena, in urma atacului armat de la Newtown, relateaza AFP.

In schimul sumei de 300 de dolari, societatea Amendment II, numele celui de-al Doilea Amendament din Constitutia americana care garanteaza dreptul de a purta arme, propune un model "Mica Sirena" pentru fete si unul "Avengers" pentru baieti.
 
Ghiozdanul blindat poate fi utilizat ca scut, cantareste mai putin de 500 de grame, din cauza unui strat de carbon ultrarezistent, si arata ca orice alt ghiozdan de copii. "Cu desenele sale, parintii sunt siguri ca micutii lor nu isi vor uita ghiozdanul blindat acasa si ca vor fi protejati in cazul in care se intampla ceva de neconceput", scrie societatea pe site-ul sau de Internet.
 
Compania, la fel ca si altele asemanatoare, a dezvoltat totodata un blindaj care sa fie integrat in ghiozdanul favorit al scolarilor. In schimbul sumei modice de 150 pana la 200 de dolari, BulletBlocker poate fi cusut in captuseala rucsacului.
 
De vineri, vanzarile au crescut cu 40 la suta si au ajuns la 40 de panouri pe zi.

20 decembrie 2012 07:38
Modifică setările cookies