• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Venezuela inchide frontierele si sporeste securitatea inainte de alegerile prezidentiale

Venezuela inchide frontierele si sporeste securitatea inainte de alegerile prezidentiale

Venezuela a ordonat marti inchiderea frontierelor si sporirea securitatii inainte de alegerile prezidentiale de duminica, dupa ce a denuntat un complot american pentru asasinarea presedintelui interimar Nicolas Maduro, relateaza AFP.

Autoritatile vor exercita un "control strict al deplasarilor la frontiera a persoanelor, vehiculelor si marfurilor pe cale terestra", a anuntat ministrul venezuelean de Interne, Nestor Reverol.
 
Alegerile de duminica sunt organizate in urma mortii presedintelui Hugo Chavez, decedat la 5 martie din cauza cancerului. Nicolas Maduro, care a fost desemnat succesorul sau, este favoritul scrutinului, in fata liderului opozitiei Henrique Capriles.
 
Guvernul de la Caracas ia de obicei decizia de a inchide frontierele cu Brazilia si Columbia, insa doar inainte de scrutinul prezidential. Masura, care va ramane in vigoare pana luni dimineata, intervine in timp ce Maduro a acuzat recent fosti diplomati americani ca au angajat asasini din "dreapta salvadoriana" care ar fi, conform acestuia, deja in Venezuela pentru a il asasina.
 
Inchiderea frontierelor a fost adoptata din cauza raporturilor serviciilor secrete care prezentau "elemente generatoare de violenta" cautand sa "creeze un climat de destabilizare", a continuat Reverol, care a anuntat inceperea cautarilor pentru descoperirea persoanelor intrate ilegal pe teritoriul tarii.

10 aprilie 2013 09:46
Modifică setările cookies