• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Viktor Orban sustine ca Europa ar fi cazut , fara masurile de securitate de la granita Ungariei

Viktor Orban sustine ca Europa “ar fi cazut”, fara masurile de securitate de la granita Ungariei

Premierul ungar, Viktor Orban, a estimat joi, intr-un interviu in ziarul Lokal, ca, daca Ungaria nu si-ar fi indeplinit obligatiile referitoare la migratia ilegala, Europa ''ar fi cazut'', relateaza agentia MTI, preluata de Agerpres.

In opinia lui Orban, Ungaria, prin aplicarea unor masuri stricte de aparare a frontierei, ''nu a reinventat roata'', ''ci pur si simplu a facut ceea ce s-a facut si in zone mai sensibile din lume, de la Statele Unite pana la Israel: Am aparat Ungaria si, o data cu ea, granitele Uniunii Europene''.

Referitor la referendumul din 2 octombrie privind cotele obligatorii de migranti in Uniunea Europeana, Orban a afirmat ca duminica va fi in joc viitorul Ungariei si al Europei.

Comisia Europeana nu si-a retras planul de a impune cote de migranti statelor membre, ci, de fapt, si-a reiterat aceasta saptamana trecuta, a mentionat premierul ungar.

Ungaria este inca angajata intr-un viitor european comun, dar UE trebuie sa procedeze la schimbari politice, astfel incat ''sa putem pastra Europa, pe care noi toti o iubim si o consideram casa noastra si pentru care noi ne-am sacrificat deja atat de mult'', a afirmat Orban.

Potrivit premierului ungar, este extrem de problematic faptul ca statele membre ale UE nu pot nici macar sa ajunga la un punct de pornire comun pentru gestionarea crizei migratiei.

Orban este de parere ca migrantii care au intrat ilegal in Europa ar trebui scosi afara de pe teritoriul UE, dar ca multe state membre ale UE nu sunt destul de curajoase pentru a face acest lucru. Mai multe state cred ca este mai bine sa accepti migratia ilegala, deoarece Europa ''a trecut intotdeauna'' de toate. Dar, de aceasta data, este altfel, a insistat Orban.

''Fie vom fi in stare sa ne pastram patria si Europa pe care le iubim, fie le pierdem'', a mai spus premierul ungar.


29 septembrie 2016 12:29
Modifică setările cookies