• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Furtuna de zapada in Japonia: doi morti si 89 de raniti

Furtuna de zapada in Japonia: doi morti si 89 de raniti

O furtuna de zapada a traversat sambata Tokyo, oras situat in mijlocul unei depresiuni atmosferice care s-a abatut asupra Japoniei sambata, provocand doi morti si 89 de raniti si blocand la sol sute de avioane, relateaza AFP.

Ajunsa pe insula Kyushu (sud-vestul Japoniei), in noaptea de vineri spre sambata, depresiunea insotita de ninsori si ploi a afectat mare parte din insula principala Honshu sambata, de la Hiroshima pana in regiunea Tohoku (nord-est), trecand prin orasul istoric Kyoto, metropolele Osaka, Nagoya si Yokohama, precum si prin capitala.
 
Televiziunea publica NHK a anuntat ca cel putin 89 de persoane au fost ranite, dintre care 17 grav, in estul tarii in incidente legate de zapada. Aceasta a anuntat, de asemenea, un accident de masina provocat de polei, care a provocat moartea a doua femei, in varsta de 88 si 90 de ani, care se indreptau catre un azil din centrul Japoniei.
 
La Tokyo, unde ninsoarea era deosebit de abundenta, un strat de zapada de opt centimetri acoperea mai multe cartiere in jurul orei 16.00 (09.00 ora Romaniei), iar agentia de meteorologie previziona pana la 20 de centimetri pana duminica dimineata.
 
Aproximativ 3.400 de locuinte au ramas fara curent electric la Tokyo si in imprejurimi, a anuntat compania Tokyo Electric Power (Tepco).
 
In plin sezon al examenelor de admitere la facultate, mai multe institutii din capitala au fost nevoite sa amane concursurile.
 
Companiile aeriene japoneze au anulat cel putin 615 zboruri, potrivit televiziunii NHK.
 
Doua aeroporturi din vest au fost inchise, la Hiroshima si Kagawa. Pe aeroportul Haneda din Tokyo, sute de pasageri stateau la coada pentru a primi banii inapoi pe bilete sau pentru a incerca sa prinda un zbor.
 
Transporturile terestre au fost, de asemenea, afectate: circulatia Shinkansen (tren expres) a fost suspendata in vestul Japoniei si cateva tronsoane de autostrada au fost inchise in centru.

8 februarie 2014 15:50
Modifică setările cookies