• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Viviane Reding nu va participa la JO de la Soci, din cauza politicilor discriminatorii ale lui Vladimir Putin

Viviane Reding nu va participa la JO de la Soci, din cauza politicilor discriminatorii ale lui Vladimir Putin

Vicepresedinta Comisiei Europene, Viviane Reding, a anuntat luni pe contul sau de Twitter ca nu va fi prezenta "cu siguranta" la Jocurile Olimpice de iarna de la Soci din cauza sortii minoritatilor din Rusia, relateaza AFP.

"Cu siguranta nu voi merge la Soci atata timp cat minoritatile vor fi tratate asa cum sunt tratate astazi de catre legislatia rusa", a scris Reding care este de asemenea si comisar european pentru Justitie si Drepturi fundamentale.
 
Inaintea mesajului transmis de ea, presedintele Germaniei Joachim Gauck a declarat ca nu va asista la JO de la Soci, ce se vor desfasura intre 7 si 23 februarie 2014, in sudul Rusiei.
 
Purtatoarea sa de cuvant a precizat ca intentia nu este de a transmite un mesaj politic, mai ales ca multi alti predecesori nu au asistat in trecut la Jocurile Olimpice de iarna. Insa presa rusa a interpretat clar decizia lui Gauck ca fiind un boicot: "presedintele Germaniei Gauck anunta ca va boicota jocurile olimpice de la Soci", a titrat site-ul editiei ruse a revistei Forbes.
 
Apelurile la boicotarea JO de la Soci au fost lansate in Occident de mai multe personalitati dupa promulgarea in iunie de catre presedintele Putin a unei legi care pedepseste "propaganda" homosexuala in fata minorilor, un text puternic criticat de aparatorii Drepturilor Omului care apreciaza ca este discriminatoriu.

10 decembrie 2013 11:04
Modifică setările cookies