• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Vlad Filat: Iohannis este un presedinte bun pentru Romania si pentru R. Moldova

Vlad Filat: Iohannis este un presedinte bun pentru Romania si pentru R. Moldova

Klaus Iohannis este un presedinte bun pentru Romania si pentru Republica Moldova, a declarat fostul premier moldovean Vlad Filat, liderul Partidului Liberal-Democrat (PLDM), informeaza Unimedia.info, citat de Mediafax.

"Nu este pacat ca Ponta a pierdut presedintia, este o mare realizare ca Iohannis a castigat. Klaus Iohannis este un presedinte bun pentru Romania si un presedinte bun pentru Republica Moldova. Asta pentru ca relatiile Romaniei cu Moldova vor avea stabilitate, iar procesele initiate de un presedinte Basescu vor avea continuitate", a afirmat Filat. 

Liderul liberal-democrat a mai declarat ca sprijinul pe care il ofera Occidentul nu este pentru un partid politic sau altul, ci pentru Republica Moldova. 

"Europenii privesc lucrurile intr-o maniera pragmatica, fara emotii, noi avem o incarcatura puternica emotionala, dupa care venim cu abordarea pragmatica. Pentru Occident, importanta este calitatea actului de guvernare, iar pentru noi foarte importante sunt nuantele. Și eu cred ca este deocamdata justificat. Sprijinul pe care il ofera Occidentul nu este pentru o persoana sau alta, nu pentru un partid politic sau altul, ci pentru Republica Moldova", a conchis fostul premier.


8 martie 2015 11:13
Modifică setările cookies