• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Petro Porosenko a obtinut 55,9% in scrutinul prezidential din Ucraina. Prioritatile mele sunt sa pun capat razboiului si sa duc tara in UE

Petro Porosenko a obtinut 55,9% in scrutinul prezidential din Ucraina. “Prioritatile mele sunt sa pun capat razboiului si sa duc tara in UE”

Ucrainenii au fost chemati la urne duminica pentru desemnarea presedintelui tarii, un scrutin care se desfasoara in contextul conflictului separatist din est, unde votul ar putea fi afectat. Miliardarul Petro Porosenko se claseaza pe primul loc in scrutinul prezidential din Ucraina, cu 55,9%, conform sondajelor efectuate la iesirea de la urne.
 

Miliardarul ucrainean Petro Porosenko, care s-a clasat pe primul loc in scrutinul prezidential din Ucraina, cu 55,9%, conform sondajelor efectuate la iesirea de la urne, a declarat ca prioritatile sale sunt sa "puna capat razboiului" si sa conduca tara pe calea "integarii europene".
 
"Prima mea calatorie va fi in Donbas", bazinul minier din estul Ucrainei care reuneste cele doua regiuni separatiste Donetk si Lugansk, a anuntat Petro Porosenko, in vârsta de 48 de ani, in fata jurnalistilor prezenti la sediul sau de campanie.

Peste 36 de milioane de alegatori au fost chemati la urne sambata. Separatistii prorusi au avertizat ca nu vor permite derularea unui scrutin "nelegitim" in regiunea Donetk.

Presedintele rus, Vladimir Putin, a declarat vineri ca Rusia "va respecta alegerea poporului ucrainean", intrebat daca Moscova va recunoaste scrutinul prezidential anticipat de duminica din Ucraina, relateaza AFP.
 
"In principiu, conform Constitutiei nu pot avea loc alegeri pentru ca presedintele (Viktor) Ianukovici (...) este presedintele in exercitiu", a declarat Putin. Dar "noi vrem, de asemenea, ca in cele din urma sa se reinstaureze calmul (in Ucraina), vom respecta alegerea poporului ucrainean", a adaugat el, asigurand ca Moscova "va colabora cu noile autoritati".

25 mai 2014 20:07
Modifică setările cookies