• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Vladimir Putin si Angela Merkel au in continuare divergente serioase pe tema Ucrainei

Vladimir Putin si Angela Merkel au in continuare "divergente serioase" pe tema Ucrainei

"Divergente serioase" exista in continuare pe tema crizei ucrainene intre presedintele rus Vladimir Putin si cancelarul german Angela Merkel, a declarat in noaptea de joi spre vineri purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, la scurt timp dupa intalnirea celor doi lideri, relateaza AFP, citata de Mediafax.

"Exista in continuare divergente serioase privind geneza conflictului intern ucrainean, precum si asupra cauzelor profunde a ceea ce se intampla in acest moment", a declarat purtatorul de cuvant pentru agentiile de presa rusesti.

Presedintele rus Vladimir Putin a avut o intrevedere cu cancelarul german Angela Merkel joi seara tarziu la Milano, in Italia, in cadrul summitului euro-asiatic Asem.

"In cursul acestei intrevederi prelungite (de doua ore si jumatate) si detaliate, Putin si Merkel au verificat minutios punerea in aplicare a acordurilor semnate la Minsk" la 5 septembrie, care au permis instaurarea unui armistitiu - incalcat in mod repetat - in estul Ucrainei intre separatisti si fortele loiale Kievului, a precizat Peskov.
 
Tot in cadrul summitului Asem, presedintele rus se va intalni, pentru prima oara de la sfarsitul lui august la Minsk, cu omologul sau ucrainean Petro Porosenko, ce acuza Moscova ca sustine separatistii din estul Ucrainei.
 
Aceasta va avea loc in prezenta mai multor lideri europeni, intre care Angela Merkel, presedintele francez François Hollande, premierul britanic David Cameron si cel italian Matteo Renzi, precum si a liderilor UE Jose Manuel Barroso si Herman Van Rompuy.
 
Merkel a avut deja o intrevedere, joi, cu Porosenko. Cei doi lideri au deplans faptul ca numeroase puncte, acceptate de cele doua parti in cadrul acordurilor de la Minsk, nu au fost puse in aplicare pentru a permite o incetare a focului completa, potrivit unei surse guvernamentale ucrainene.

17 octombrie 2014 09:04
Modifică setările cookies