• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Vladimir Putin si Barack Obama au discutat, la telefon despre criza din Ucraina si despre Transnistria

Vladimir Putin si Barack Obama au discutat, la telefon despre criza din Ucraina si despre Transnistria

Presedintele rus, Vladimir Putin, a discutat la telefon, vineri, cu omologul sau american, Barack Obama, despre criza din Ucraina si despre alte probleme regionale, inclusiv despre situatia din regiunea separatista Transnistria, informeaza site-ul Presedintiei Rusiei.

Putin i-a atras atentia lui Obama asupra situatiei din Ucraina, unde, potrivit liderului rus, "extremistii comit acte de terorizare a populatiei pasnice si a organelor de ordine", potrivit unui comunicat oficial al Kremlinului.
 
In acest context, presedintele rus i-a propus lui Obama sa ia in considerare masuri pe care le-ar putea lua comunitatea internationala pentru a contribui la stabilizarea situatiei din Ucraina.
 
Obama si Putin au convenit ca in perioada apropiata acest subiect va fi discutat la nivelul ministerelor de Externe rus si ucrainean.
 
De asemenea, presedintele Rusiei a subliniat ca trebuie sa fie acordata mai multa atentie situatiei din Transnistria. Potrivit lui Putin, "blocada comerciala si economica" din regiunea transnistreana "contribuie la inrautatirea conditiilor de viata a populatiei din regiune, creeaza obstacole asupra liberei circulatii si afecteaza activitatea economica".
 
Putin a subliniat ca Rusia este pentru o solutionare pasnica si definitiva a problemei transnistrene si este interesata de eficienta formatului de negocieri 5+2.

29 martie 2014 10:10
Modifică setările cookies