• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Vouchere culturale, de 125 de lei, pentru bugetari

Vouchere culturale, de 125 de lei, pentru bugetari

Deputatul PDL Claudia Boghicevici a depus o initiativa legislativa, la Camera Deputatillor, prin care propune acordarea unui ”voucher cultural” bugetarilor, de 125 de lei, pentru cumpararea de carti, bilete la evenimente culturale, spectacole de teatru, muzee sau opera.

Claudia Boghicevici arata in expunerea de motive la propunerea legislativa ca potrivit unui sondaj Eurobarometru dat publicitatii de Comisia Europeana, aproximativ 51% dintre romani au citit o carte in ultimele 12 luni, procent inferior mediei europene, care este de 68%. 

Ea mentioneaza ca prin aceasta propunere doreste sa ofere cadrul legal pentru sanse egale in ceea ce priveste accesul la cultura a angajatilor din sistemul bugetar si sa stimuleze cresterea gradului de acces si participare la cultura. 

Boghicevici propune ca acest voucher cultural sa se acorde o singura data, fondurile urmand a se asigura de la bugetul de stat, prin Ministerul Culturii. 

Deputatul PDL mai propune ca valoarea acestui voucher sa se actualizeze si sa se indexeze, anual, prin hotarare a Guvernului, in functie de rata inflatiei. 

Propunerea legislativa a fost inregistrata pe 15 decembrie la Camera Deputatilor si a fost transmisa Senatului, in calitate de prima Camera sesizata.


26 decembrie 2014 12:44
Modifică setările cookies