• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Vrajitorul din Oz , omagiat printr-un tribut special, la gala de decernare a premiilor Oscar 2014

"Vrajitorul din Oz", omagiat printr-un tribut special, la gala de decernare a premiilor Oscar 2014

Organizatorii galei de decernare a premiilor Oscar vor sarbatori in show-ul din 2014 implinirea a 75 de ani de la lansarea filmului "Vrajitorul din Oz", care a primit sase nominalizari la aceste trofee la gala din 1939, informeaza Contactmusic.com.

Acest musical de aventuri intrat in legenda, in care a jucat Judy Garland - un film care a primit sase nominalizari la Oscarurile din 1939 -, va fi omagiat printr-un moment-tribut special, la cea de-a 86-a editie a premiilor decernate de Academia de film americana, ce va avea loc pe 2 martie, la Los Angeles.
 
"Vrajitorul din Oz", ce are la baza volumul omonim pentru copii scris de L. Frank Baum, a castigat doua premii Oscar - la categoria "cea mai buna coloana sonora" si "cel mai bun cantec" - la cea de-a 12-a gala a premiilor Academiei de film americane, pierzand insa trofeul oferit la categoria "cel mai bun film" in fata celebrei pelicule "Pe aripile vantului".
 
De-a lungul anilor, povestea a fost de multe ori ecranizata si adaptata in musicaluri pe Broadway. Un lungmetraj inspirat din musicalul omonim de pe Broadway este "The Wiz" (1978), regizat de Sidney Lumet, care a avut o distributie alcatuita exclusiv din artisti afroamericani, in care au stralucit Diana Ross si Michael Jackson.
 
Cel mai recent film inspirat de romanul scris de L. Frank Baum este "Grozavul si puternicul Oz/ Oz: The Great and Powerful", lansat pe marile ecrane in 2013, in care rolurile principale au fost interpretate de Mila Kunis, Rachel Weisz, Michelle Williams si James Franco.

29 ianuarie 2014 20:40
Modifică setările cookies