• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Wikipedia: Iisus Hristos, locul I in topul celor mai importante persoane din istoria lumii

Wikipedia: Iisus Hristos, locul I in topul celor mai importante persoane din istoria lumii

Iisus Hristos se afla pe primul loc in topul celor mai importante persoane din istoria lumii, urmat de Napoleon si de William Shakespeare, in clasament fiind inclusi si George Washington, dar si Adolf Hitler, informeaza dailymail.co.uk.

Bazandu-se pe impactul opiniilor pe care unii indivizi le-au avut de-a lungul timpului, dar si pe modul in care s-au reflectat acestea pe paginile Wikipedia, doi cercetatori in tehnologia calculatoarelor au realizat un top 10 cu cei mai importanti oameni din istorie.

1. Iisus Hristos

2. Napoleon

3. William Shakespeare

4. Profetul Mohamed  

5. Abraham Lincoln

6. George Washington

7. Adolf Hitler

8. Aristotel

9. Alexandru cel Mare 

10. Thomas Jefferson

In topul celor mai importante persoane din istoria umanitatii nu este inclusa nicio femeie, motivul acestei absente fiind rezultatul secolelor de inegalitate dintre cele doua sexe, ceea ce a facut ca impactul figurilor feminine asupra societatii sa nu fie unul la fel de grozav, explica oamenii de stiinta.

Wikipedia este o enciclopedie generala, disponibila pe internet sub licenta libera in 285 limbi, avand continut deschis tuturor, atat pentru utilizare cat si pentru dezvoltare. Este dezvoltata prin colaborarea voluntara a unui mare numar de persoane si administrata de fundatia non-profit Wikimedia.


11 decembrie 2013 13:54
Modifică setările cookies