• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Yusef Lateef, o legenda a muzicii jazz, a murit la 93 de ani

Yusef Lateef, o legenda a muzicii jazz, a murit la 93 de ani

Yusef Lateef, o legenda a muzicii jazz, a decedat luni, la varsta de 93 de ani, la domiciliul sau din Shutesbury, Massachusets, in urma unui cancer de prostata, informeaza Hollywoodreporter.com.

Recompensat cu un premiu Grammy si cunoscut pentru stilul fusion intre jazz si muzica orientala, Yusef Lateef s-a format ca artist in mediul efervescent al Detroit-ului anilor '30.
 
S-a facut cunoscut inca din primii ani de activitate ca fiind un foarte bun saxofonist, desi in compozitiile sale a folosit si alte instrumente, utilizate in general pentru muzica etno, cum ar fi flautul de bambus.
 
In 1949 este invitat sa se alature trupei Dizzy Gillespie Orchestra si isi continua studiile muzicale, abordand si alte instrumente de suflat.
 
In 1987, Yusef Lateef a fost distins cu premiul Grammy pentru Best New Age Album, care i-a fost acordat pentru discul "Yusef Lateef's Little Symphony".
 
Yusef Lateef s-a impus nu doar ca un foarte bun instrumentist, ci si ca un talentat compozitor, profesor de muzica si scriitor. Inregistrarile sale, extrem de apreciate in randul iubitorilor de jazz, includ albume precum "Eastern Sounds" si "Into Something". Pe 11 mai 2010, cvartetul condus de Yusef Lateef a sustinut un concert la Bucuresti.

24 decembrie 2013 12:30
Modifică setările cookies