• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Cod portocaliu de viscol prelungit in opt judete din est si sud-est, cod galben in alte trei. Scolile si gradinitele, inchise luni si marti in Capitala

Cod portocaliu de viscol prelungit in opt judete din est si sud-est, cod galben in alte trei. Scolile si gradinitele, inchise luni si marti in Capitala

UPDATE:  Codul portocaliu de viscol a fost prelungit luni, pana la ora 23.00, in judetele Constanta, Tulcea, Braila, Calarasi, Ialomita, Buzau, Vrancea si Galati, iar judetele Bacau, Vaslui si Iasi au fost atentionate cu cod galben. 

Potrivit avertizarii cod portocaliu emise luni dimineata de Administratia Nationala de Meteorologie, intre orele 09.00 si 17.00, in judetele Buzau, Braila, Ialomita, Calarasi, Vrancea, Galati, Constanta si Tulcea, viteza vantului la rafala va depasi 60-70 de kilometri pe ora, continuand sa troieneasca puternic zapada, iar vizibilitatea se va mentine redusa. 

In estul Munteniei, in Dobrogea si in cea mai mare parte a Moldovei va continua sa ninga, iar vantul va avea intensificari cu viteze ce vor depasi la rafala 50 de kilometri pe ora, temporar viscolind sau spulberand zapada. Avertizarea cod galben emisa pentru judetele Bacau, Vaslui si Iasi este valabila pana la ora 23.00. 

Capitala si judetele Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Arges, Dambovita, Prahova, Bacau, Vaslui si Iasi au fost pana luni, la ora 09.00, sub cod galben.

Cele trei autostrazi si 24 de drumuri nationale sunt inchise la aceasta ora, potrivit ultimului raport al Centrului Infotrafic, din cadrul Politiei Romane. Soferilor li se recomanda ca, in cazul in care calatoriile cu automobilul nu sunt absolut necesare, sa nu porneasca la drum. Autoritatile au luat decizia inchiderii scolilor in Capitala in zilele de luni si marti
 
Daca insa deplasarile nu pot fi amanate, o conditie obligatorie pentru a le efectua este echiparea corespunzatoare a autovehiculelor pentru circulatia in conditii de iarna (anvelope specifice sezonului, lanturi antiderapante, lopata, saculet cu nisip, rezerva de combustibil, sistem de climatizare - dezaburire functional etc.).
 
De asemenea, conducatorii auto sunt sfatuiti ca inaintea inceperii deplasarii sa se intereseze cu privire la starea traseului pe care urmeaza sa il parcurga si situatia meteorologica prognozata.
 
Scolile si gradinitele din Capitala vor fi inchise luni si marti
 
Scolile si gradinitele din Capitala vor fi inchise luni si marti, a decis Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, in urma discutiilor cu primarul Sorin Oprescu si cu prefectul Capitalei, a declarat pentru Mediafax inspectorul general Constantin Traistaru. Potrivit lui Traistaru, decizia a fost luata de ISMB, dupa ce primarul general Sorin Oprescu a solicitat mai mult timp pentru asigurarea degajarii arterelor.
 
Astfel, vor fi inchise 425 de unitati de invatamant, intre care 296 de scoli si 129 de gradinite, in care sunt incadrati aproximativ 242.000 de prescolari si elevi.
 

27 ianuarie 2014 07:20
Modifică setările cookies