• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Transporturile, paralizate in tarile din nord-vestul Europei din cauza ninsorii

Transporturile, paralizate in tarile din nord-vestul Europei din cauza ninsorii 

Ninsorile neobisnuite pentru acest sezon au perturbat puternic transporturile, marti, in nord-vestul Europei, determinand inchiderea aeroportului din Frankfurt si blocarea a mii de automobile pe drumuri acoperite de gheata, relateaza AFP.

Franta, Marea Britanie, Belgia, Olanda si Germania sunt tarile cele mai afectate.

In Franta, Eurostar, care asigura legaturile feroviare pe sub Canalul Manecii intre Londra si Paris, nu mai circula pana la noi ordine.  In regiunea Parisului, unde aproximativ sapte milioane de persoane utilizeaza de regula transporturile in comun, zapada a provocat perturbari puternice, iar SNCF (caile ferate franceze) i-a sfatuit pe locuitorii de la periferie sa renunte la deplasarile catre Paris.  Ninsorile continuau marti in regiunea Parisului, unde stratul de zapada ar putea atinge intre opt si 12 centimetri.  In Franta, traficul aerian se desfasura conform previziunilor. Pe aeroporturile Orly si Roissy, zborurile s-au redus de la 20 pana la 25 la suta.

In sudul Angliei, legaturile rutiere, feroviare si aeriene au fost puternic perturbate. Intemperiile au provocat probleme pe autostrada M23, in Sussex, si pe A23, in Kent, si i-au obligat pe soferi sa-si abandoneze vehiculele.  Aeroportul din Jersey a fost inchis din cauza ninsorii, care afecta inclusiv drumurile catre aeroportul londonez Gatwick. 

In Germania, ninsorile au antrenat inchiderea aeroportului din Frankfurt, al treilea ca importanta in Europa. Si la Berlin, transporturile publice au fost afectate, mai multe trenuri fiind anulate sau suferind intarzieri. O persoana a murit si mai multe au fost grav ranite din cauza unor accidente cauzate de polei, a anuntat politia germana. Autoritatile germane se asteapta la ninsori si mai puternice. 

In Belgia, precipitatiile perturbau puternic, marti dimineata, circulatia trenurilor si autobuzelor. Trenurile Thalys, care asigura legatura intre Paris si Bruxelles, au fost suspendate. 

In Olanda, zapada - un strat de zece centimetri s-a asezat pe parcursul noptii - a provocat blocaje importante pe drumurile din sudul tarii.


12 martie 2013 16:00
Modifică setările cookies