• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Zi istorica la Vatican, unde Benedict al XVI-lea coboara de pe tronul Sfantului Petru

Zi istorica la Vatican, unde Benedict al XVI-lea coboara de pe tronul Sfantului Petru

Vaticanul traieste o zi istorica joi, cand, pentru prima data dupa sapte secole, un papa, si anume Benedict al XVI-lea, va cobori pe cand se afla in viata, in mod voit, de pe tronul Sfantului Petru, relateaza AFP.

Benedict al XVI-lea lasa succesorului sau o Biserica Catolica cu "ape agitate", intr-o lume in plina schimbare, marcata de secularizare si mutatii profunde la nivelul societatii.
 
Demisia intra in vigoare joi seara, dupa ce Papa german, care nu se mai simtea in stare sa poarte greutatea acestei sarcini, a anuntat ca se retrage la 11 februarie, spre surprinderea generala. Este vorba despre o zi incarcata simbolic pentru acest barbat, in varsta de 85 de ani, care a prezidat miercuri, in fata unei multimi emotionate, ultima sa audienta generala, in Piata Sfantul Petru.
 
Cardinalii din cadrul Curiei, care vor participa la alegerea succesorului sau, urmau sa ii prezinte joi dimineata, cu usile inchise, un ultim salut Papei demisionar. Papa va parasi Vaticanul joi dupa-amiaza, la ora 16.00 GMT (18.00, ora Romaniei), la bordul unui elicopter care il va duce la Castelul Gandolfo, resedinta de vara a papilor, la aproximativ 30 de kilometri de Roma.
 
Benedict al XVI-lea urmeaza sa ajunga, dupa o calatorie de aproximativ 20 de minute, la Castelul Gandolfo, o vila cu un teren de aproximativ 55 de hectare si gradini somptuoase, pe malul Lacului Albano. Odata instalat in apartamentele sale, el va saluta multimea de la balconul vilei, care da spre Piata Castelului Gandolfo, ce figureaza in clasamentul celor mai frumoase localitati din Italia. Acesta va fi ultima aparitie publica a lui Benedict al XVI-lea ca Papa.

28 februarie 2013 09:53
Modifică setările cookies