• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Ziua Unirii Principatelor Romane

Ziua Unirii Principatelor Romane

Astazi se implinesc 154 de ani de la primul pas important pentru infaptuirea statului national unitar roman. Aproape 1.300 de cadre ale Ministerului Afacerilor Interne vor fi scoase in strada pentru mentinerea ordinii si linistii publice in municipiile Iasi si Focsani, unde vor fi organizate manifestari dedicate Zilei Unirii, informeaza reprezentantii ministerului.

Pe langa masurile pentru asigurarea ordinii si linistii publice, vor fi organizate si o serie de activitati prilejuite de sarbatorirea a 154 de ani de la Unirea Principatelor Romane.

Serviciul Judetean Vrancea al Arhivelor Nationale va organiza, joi, la Ateneul Popular Maior Gh. Pastia (Focsani) o expozitie documentara dedicata Unirii de la 1859.  La aceeasi data, in Iasi, doua detasamente ale Scolii Militare de Subofiteri Jandarmi Falticeni, respectiv Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta, vor defila, alaturi de angajati ai MApN, in Piata Unirii. 

In Bucuresti, reprezentantii Ministerului Afacerilor Interne vor organiza trei evenimente. La Muzeul National de Istorie al Romaniei va avea loc, la ora 13.00, un simpozion legat de personalitatea domnitorului Alexandru Ioan Cuza, la sediul central al Arhivelor Nationale va fi organizata o expozitie cu tema "Documente ale Unirii", iar la sediul Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza" sunt programate un ceremonial militar-religios si depuneri de coroane de flori.


24 ianuarie 2013 09:07
Modifică setările cookies